office@sameday.ro / 021 - 637.06.60
0730.240.245 / 0731.440.450
SAMEDAY IN PRESA
UPS deschide sezonul de achizitii in curierat
[14.03.2008]

Grupul american UPS, unul dintre marii operatori de curierat la nivel mondial, intra direct pe piata romaneasca, prin preluarea in Romania a furnizorului sau de servicii, autorizat in Romania, Trans Courier Service (TCS), tranzactie anuntata ieri de companie. Valoarea TCS estimatp de surse din piata, neconfirmata oficial de reprezentantii UPS, este de opt-noua milioane de euro.

Valul de preluari si achizitii anuntate in ultima perioada pe piata de curierat, cu vanzari de 200 milioane de euro in 2007, are loc in contextul in care ratele de crestere anuala se situeaza la 30-40%. Saptamana trecuta au fost facute publice negocierile dintre Curiero si Asesoft, care vizeaza 25% din afacerea fondata de Bogdan Carcu.

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si asteptata liberalizare a serviciilor postale pe termen mediu ofera un mare potential de crestere al pietei de profil, care ar putea sa ajunga in urmatorii doi ani la 500 de mil. euro. Jucatorii de talie internationala DHL, TNT ssi UPS, care controleaza circa 40% din piata, sunt interesati sa-si fortifice pozitiile, in timp ce jucatorii locali Curiero, Cargus si TCE sunt tinte de achizitie. Gian Sharp, directorul general al DHL Romania, considera ca, anual, curieratul expres intern ar putea cunoaste o crestere de circa 30%, in principal datorita integrarii europene.

"Eventuala concretizare in 2008 privind zvonurile de preluare a Cargus de catre DHL, a celor privind intrarea TNT in Fan Courier sau vanzarea Roexpres tot catre un investitor strategic, probabil Posta Austriaca, ar da semnalele clare de consolidare a pietei de curierat din Romania si de intensificare a competitiei atat pe curieratul international, cat si pe cel domestic", a declarat Octavian Badescu, secretarul general al Asociatiei Operatorilor de Curierat din Romania.