office@sameday.ro / 021 - 637.06.60
0730.240.245 / 0731.440.450
SAMEDAY IN PRESA
Dupa criza raman numai curierii care a preturi realiste
[25.08.2009]

Piata de curierat va scadea ca valoare cu 30% in acest an, principalii jucatori din domeniu estimand ca, odata cu depasirea crizei, ce va avea loc cel mai probabil in a doua jumatate a anului 2010, doar companiile care au avut strategii de dezvoltare realiste vor rezista.

“Exista o tendinta de consolidare a pietei, in care vor ramane marii jucatori precum DHL, care a preluat Cargus, TNT, DPD (Pegasus), UPS, dar si companiile fondate de antreprenori locali, precum FAN Courier si TCE”, a declarat pentru Business Standard Octavian Badescu, secretar general al Asociatiei Operatorilor de Curierat. Drept urmare, piata nu va depasi 200 milioane de euro anul acesta.

Reprezentatii DPD (Pegasus) spun ca este dificil de estimat cum va evolua piata locala in a doua parte a anului.

“In principal, piata locala nu va avea o evolutie pozitiva. Dar, luand in considerare semnalele care au aparut in tari precum Germania sau Franta, unde s-au raportat cresteri, asteptam in curand sa se constate si in Romania o tendinta de redresare a cresterii economice”, au spus acestia.

De altfel, in opinia lor, piata locala isi va continua in 2010 procesul de consolidare si maturizare, idee sustinuta si de Bogdan Zafiu, sales&marketing manager TNT Romania, care declara ca piata de curierat se va maturiza anul viitor, iar “forta” jucatorilor care au reusit sa supravietuiasca acestei perioade va creste.

Sunt jucatori care vad in 2010 un an in care lucrurile vor reveni la parametri normali, fara insa a ajunge la nivelul de crestere de anul trecut, de peste 30%, 2008 fiind considerat unul dintre cei mai buni ani pentru curieri.

“In piata vor ramane doar jucatorii seriosi, cu un business solid, care nu au intrat intr-un razboi absurd al preturilor, de multe ori sub costuri”, a subliniat Adrian Mihai, business development director al FAN Courier.

De altfel, potrivit lui Sorin Sofian, CEO la TCE Logistica, piata de curierat se va redresa in a doua parte a anului viitor, in termeni de volume si venit. In prezent, la nivel local sunt prezente, printre altele, multinationalele DHL, TNT, DPD, UPS, dar si companiile fondate de antreprenori locali, precum FAN Courier si TCE Logistica.