office@sameday.ro / 021 - 637.06.60
0730.240.245 / 0731.440.450
SAMEDAY IN PRESA
Pe o piata in stagnare, Sameday Courier are afaceri in crestere din livrari in aceeasi zi
[28.06.2012]

Sameday Courier, prima companie de curierat din Romania care livreaza in aceeasi zi atat in tara cat si in strainatate, a crescut in primele 5 luni din 2012, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cu 30% pe segmentul livrarilor in aceeasi zi.

Pe o piata a curieratului in stagnare, cifra de afaceri a companiei Sameday Courier a crescut cu 20% in primele cinci luni ale acestui an, de la 400.000 de euro la 500.000 de euro. Profitul a crescut cu 10% fata de valoarea inregistrata in primele 5 luni ale 2011.

Comparativ cu intervalul ianuarie-mai din 2011, la inceputul lui 2012 cifra de afaceri pe serviciul de livrari in aceeasi zi (Same day) a crescut cu 30%, in timp ce profitul a crescut cu 20%.

In ceea ce priveste serviciul de curierat traditional (Overnight), s-a inregistrat o scadere atat a cifrei de afaceri cat si a profitului, cu 10%, avand in vedere ca piata in ansamblu a scazut, in ultimele 2 luni, pe acest segment. Palierul livrarilor personalizate (Taylor Made) a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul a crescut cu 10%.

„In ultimii ani, stilul de viata al oamenilor este din ce in ce mai alert, iar serviciul Sameday a venit ca un raspuns la aceasta problema. Oamenii nu mai au timpul necesar sa astepte un colet livrat traditional, iar cand vine vorba de cumparaturile online, cei mai multi consumatori isi doresc sa le primeasca foarte repede. Estimez ca segmentul livrarilor in aceeasi zi va creste cu peste 50% in urmatorii trei ani, datorita dezvoltarii accentuate a segmentului de magazine online”, spune Octavian Badescu, fondatorul Sameday Courier.

Dimensiunea actuala estimata a acestui segment de piata in raport cu intreaga piata de curierat din Romania este de 1-2% – piata de curierat fiind estimata la 200 milioane euro, fara a include serviciile Postei Romane.

In cadrul companiei Sameday Courier serviciile cu livrare in aceeasi zi detin aprox 50% din volumul total al incasarilor.

In primele cinci luni ale lui 2012, livrarile in aceeasi zi, in zona magazinelor online au crescut cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, livrarile de probe biologice si medicamente au crescut de asemenea cu 15%, iar expedierile in aceeasi zi in strainatate au crescut cu 70%.

Segmentele care au inregistrat o usoara scadere sunt expedierile de facturi si plicuri care se incadreaza in palierul curieratului generalist, precum si livrarile neadresate de pliante, care se situeaza in zona de marketing. Acestea si-au diminuat frecventa cu 20% in primele 5 luni ale lui 2012 fata de aceeasi perioada a anului trecut.