office@sameday.ro / 021 - 637.06.60
0730.240.245 / 0731.440.450
SAMEDAY IN PRESA
PREMIERA O companie de curierat rapid intra pe piata de food delivery
[2.07.2013]
sursa: Capital

Sameday Courier, specializata pe livrarile in aceeasi zi atât in tara, cât si in strainatate, isi lanseaza prima divizie de food delivery de pe piata de curierat autohtona, incepând cu a doua jumatate a lunii iunie. Sameday Courier estimeaza ca, la finalul anului viitor, aceasta divizie va reprezenta 10% din totalul cifrei de afaceri.

Pentru realizarea diviziei de food delivery, compania a investit in dezvoltarea unei forte suplimentare de livrare. Implementarea si planificarea acestei divizii presupune si indeplinirea unor conditii speciale de transport, cum ar fi mentinerea unei temperaturi optime pentru a nu deteriora calitatea mâncarii comandate.

”Obiectivul nostru este de a oferi o solutie pentru acele restaurante care si-ar dori sa ofere posibilitatea livrarii la domiciliu a produselor pregatite de ei, dar care nu au forta sau nu sunt dispusi sa investeasca in servicii de livrare proprie. Ne adresam, de asemenea, persoanelor care isi doresc sa manânce de la restaurantul preferat fara a se confrunta cu blocajele din trafic sau cu incercarile nenumarate de a gasi un loc de parcare doar pentru a ajunge la restaurantul potrivit. Desi la inceput, ne propunem sa extindem acest serviciu la nivelul intregii capitale si chiar la nivel national”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager la Sameday Courier.

Serviciul de food delivery va fi disponibil non-stop, iar pentru comenzile de peste 50 lei, livrarea va fi gratuita. Sameday Courier estimeaza un numar de aproximativ 500 de solicitari ale acestui serviciu in primele doua luni de la lansarea lui.

Serviciul de food delivery va fi disponibil, pentru inceput, doar in anumite regiuni din Bucuresti, precum zona de nord a capitalei si zonele rezidentiale din afara orasului si va demara prin comenzile de la restaurantele Don Cafe din Bucuresti.

Pe termen lung, se urmareste dezvoltarea unei game de servicii de personal delivery pentru persoanele fizice. Aceste servicii vor presupune numeroase activitati pe care un curier Sameday le va putea realiza in locul clientului: de la cumpararea anumitor produse de larg consum sau de medicamente fara prescriptie medicala pâna la preluarea si livrarea hainelor de la spalatorie.

Sameday Courier estimeaza o cifra totala de afaceri de 6,5 milioane de lei (cca. 1,5 mil. euro) pentru anul 2013, in crestere cu 30% fata de cifra de afaceri inregistrata la finalul anului trecut.