office@sameday.ro / 021 - 637.06.60
0730.240.245 / 0731.440.450
SAMEDAY IN PRESA
Sameday Courier intra in forta pe piata AeRO
[30.11.-0001]
sursa:

Sameday Courier (simbol SDAY), primul operator romanesc de curierat listat pe Bursa de Valori Bucuresti pe piata AeRO, a debutat In forta In prima zi de tranzactionare (25 februarie). Astfel, actiunile Delivery Solutions SA, compania care opereaza brandul Sameday Courier, au fost tranzactionate la finalul zilei la pretul de 7,8 lei fata de pretul de deschidere de 7,55 lei.

In cele 57 de tranzactii care au avut ca obiect Sameday Courier, investitorii au achizitionat peste 36.000 dintre actiunile operatorului de curierat, adica 36% din pachetul pus la tranzactionare. Valoarea de intrare a fost de 7,55 lei per actiune, iar pretul la care s-au realizat ultimele tranzactii este de 7,8 lei. Valoarea toatala a rulajului a fost de cca 280.000 lei.

"Cand vinzi in prima zi de la lansarea pe AeRO peste 36% din ceea ce ai pus la dispozitia pietei este fara Indoiala un succes, confirma Increderea de care ne bucuram, acum si din partea investitorilor." a declarat Octavian Badescu, fondator Sameday Courier. "Probabil ca pachetul de actiuni pus la dispozitie se va epuiza In prima parte a acestui an. Cine va sesiza o oportunitate In acest proiect, va investi. Ordinele puse de noi sunt In piata, preturile nu se vor schimba in urmatoarele saptamani - nu sunt motive. si chiar daca se va Intampla, cu siguranta nu o vor face In minus, Intrucat, pe de-o parte, vor urma dividendele cu un randament superior dobanzii bancare si, pe de alta parte, anticipam rezultate financiare bune In primul trimestru" a completat Octavian Badescu.

In 2014, compania a avut venituri de cca 1,6 milioane euro (In crestere cu peste 50% fata de anul precedent), In conditii de profitabilitate. "Achizitia de actiuni In aceasta perioada va genera investitorilor, In doar 2-3 luni, Incasarea unui dividend (aferent rezultatelor din 2014) cu un randament sensibil superior dobanzii bancare, situat probabil in jurul valorii de 0,35 lei per actiune", a mai punctat Badescu.

Pentru 2015, sunt bugetate venituri de 2,2 milioane euro (In crestere cu cca 40% fata de 2014) si un profit de cca 300.000 euro. Gradul de Indatorare este 0%, iar politica de dividend are In vedere distribuirea unui procent de cel putin 50%. Listarea Sameday Courier a venit dupa ce, la sfarsitul anului trecut, compania s-a transformat In societate pe actiuni, o alta premiera pentru piata operatorilor de curierat rapid din Romania.

Fondat In 2007, Sameday Courier este singurul operator de curierat din Romania specializat In livrarile In aceeasi zi, atat In tara, cat si In strainatate, In conditii speciale de transport (temperatura, securitate etc.), la ore prestabilite, transport de obiecte fragile si In livrari personalizate, In functie de nevoile fiecarui client. Sameday Courier este furnizor principal pe segmentul livrarilor In aceeasi zi pentru companii mari din Romania.