office@sameday.ro / 021 - 637.06.60
0730.240.245 / 0731.440.450
SAMEDAY IN PRESA
Sameday Courier, plus 25% pe segmentul de livrari medicale
[27.03.2013]
sursa: Forbes

Compania de curierat Sameday Courier, prima companie romaneasca destinata livrarilor în aceeasi zi atat în tara, cat si în strainatate, a transportat peste 40 de tone de medicamente în anul 2012.
Astfel, livrarile de pe segmentul livrarilor medicale speciale au crescut cifra de afaceri a companiei cu 25%.
În domeniul medical, serviciile de curierat presupun atat transportul medicamentelor în conditii speciale, cat si transportul de probe biologice destinate studiilor clinice, probe de anatomie patologica sau probe de sange pentru analizele uzuale.

”Livram probe biologice zilnic. În 2012, am realizat peste 2.500 de astfel de livrari, atat la nivel national, cat si international. De asemenea, am eficientizat timpul de livrare, media înregistrata pentru aceste transporturi situandu-se la numai patru ore în anul 2012. Toti curierii care efectueaza transporturi de medicamente si probe biologice sunt instruiti conform reglementarilor BPD în vigoare ?i a reglementarilor nationale ?i internationale în domeniu”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager - Sameday Courier.

Transporturile din domeniul medical sunt, în general, transporturi dedicate – curierii preiau coletele si merg cu ele pana la destinatie, fie ca vorbim despre transportul national sau international, rutier sau aerian. La destinatie, curierii deschid containerul în prezenta medicului si mentioneaza pe formularul de transport, în urma raportului emis de data logger, eventualele fluctuatii de temperatura înregistrate pe durata drumului pana la livrare.

La nivelul anului trecut, circa 90% dintre livrarile Sameday Courier din domeniul medical au fost realizate în tara, în orase precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi. În ceea ce priveste livrarea în strainatate, tarile catre care se efectueaza acest gen de livrari sunt Germania, Ungaria si Bulgaria.