office@sameday.ro / 021 - 637.06.60
0730.240.245 / 0731.440.450
SAMEDAY IN PRESA
Sameday Courier: potential de dublare a livrarilor în aceeasi zi pentru gadgeturile comandate online in 2013
[28.03.2013]

Sameday Courier, singura companie de curierat cu livrare in aceeasi zi atat in tara, cat si in strainatate, estimeaza ca in anul 2013 va inregistra o dublare a volumului de livrari in aceeasi zi pentru gadget-urile comandate online.

”In 2012, 15% din cifra de afaceri Sameday Courier a provenit din serviciile de curierat in aceeasi zi oferite magazinelor online. Pentru marea majoritate a consumatorilor, gadget-urile au incarcatura emotionala mare. Nerabdarea de a primi cât mai repede produsul comandat este greu de stapânit, mai ales când ti se ofera o optiune de livrare in aceeasi zi. In 2013, constatam ca din ce in ce mai multi utilizatori sunt dispusi sa plateasca o taxa aditionala pentru a beneficia de o livrare imediata, in chiar doua ore de la plasarea comenzii pe site”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager, Sameday Courier.

Optiunile de livrare in aceeasi zi sunt din ce in ce mai cautate de cumparatorii produselor din zona de e-commerce pentru ca timpul devine o resursa tot mai importanta pentru acestia. Astfel, serviciile de curierat rapid ofera o valoare adaugata in schimbul unor taxe suplimentare. Serviciile de curierat rapid ofera mai multe optiuni de livrare, in functie de nevoile si solicitarile consumatorilor: livrare in aceeasi zi (intre 2-4 ore de la plasarea comenzii), livrare programata (la un interval orar ales si presetat de catre destinatar) si livrare in weekend (in zilele de duminica).

Perioadele cele mai solicitante in ceea ce priveste comenzile pentru livrari in aceeasi zi sunt cele din preajma sarbatorilor sau lansarilor de produse mult asteptate de public. In privinta oraselor din care provin cele mai multe comenzi pentru curierat rapid, Bucurestiul conduce in mod detasat, fiind urmat de orase precum Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Constanta.

Cei mai importanti jucatori din industria de comert online care ofera servicii de curierat in aceeasi zi sunt magazinele de IT&C, site-urile de vânzari de bilete pentru diferite evenimente de pe teritoriul României si din strainatate, magazinele de produse naturiste, magazinele care ofera diverse specialitati de cafea, librarii electronice, magazine online de incaltaminte s.a.